“Hoogste punt” nieuwe kleedkamers en kantine bereikt op Sportpark de Balk in Balkbrug.

Het hoogste punt van de nieuwbouw en verbouw op Sportpark de Balk is bereikt. De steigers zijn weg en het afwerken kan nu beginnen.

Al geruime tijd is er veel bedrijvigheid op Sportpark de Balk in Balkbrug. De privatisering van de verschillende sportparken in de Gemeente Hardenberg heeft in Balkbrug concreet handen en voeten gekregen. De jeugd en seniorenvoetballers van SC Balkbrug en VV Avereest krijgen de beschikking over 8 nieuwe kleedkamers. De huidige kantine van SC Balkbrug en de volleyballers van Set Up zal na een uitbreiding met nieuwe bespreek- en verzorgingsruimten en een aantal interne verbeteringen, het gezamenlijke onderkomen worden van SC Balkbrug, VV Avereest en Set Up. 

Bram Beverwijk kreeg afgelopen vrijdagmiddag als eerste het woord. De gehele ver- en nieuwbouw wordt gerealiseerd door lokale bedrijven (Starke Installatietechniek, Loonbedrijf Tuin en vele anderen) waarbij Bouwbedrijf Beverwijk de hoofdaannemer is. Bram blikte eerst kort terug op de bouw van de huidige kleedgebouwen in 1986. Nu in 2022 kon en mocht hij opnieuw terugkijken op een heel goed en plezierig verlopen samenwerkingstraject met de diverse betrokken partijen. Dit werd nog extra benadrukt door directeur Rinke Beverwijk. Waar een relatief klein dorp, groot in kan zijn. Door de samenwerking tussen verschillende bedrijven in Balkbrug, beschikken ze over een prachtige en toekomstbestendige accommodatie waar men trots op mag zijn. Vervolgens werd de vlag gehesen en die wapperde fier!

Voorzitter Feitze van de Heide van Stichting Accommodatie de Balk, benadrukte de goede samenwerking tussen SC Balkbrug, VV Avereest en Set Up. Ook de Gemeente Hardenberg werd bedankt voor het constructief meedenken in het gehele proces. In 2019 werden de eerste stappen gezet en die hebben nu in 2022 tot dit resultaat geleid. Alle vrijwilligers werden daarbij ook speciaal bedankt. Voor sommigen is het soms meer een baan in plaats van vrijwilligerswerk volgens Feitze, en dat is ook wel een applaus waard. In de komende periode moet er nog veel worden gedaan in en om Sportpark de Balk.

De planning is dat de nieuwe kleedkamers m.i.v. 1 september in gebruik worden genomen. De kantine zal ook met ingang van deze datum het gezamenlijke onderkomen worden. Voor VV Avereest betekent dit concreet dat de huidige kantine (de Thuishaven) gesloten zal worden. Na de zomervakantie zal gekeken worden welke aanpassingen in de kantine van Sportpark de Balk nog nodig zijn en dit zal uitgevoerd worden in najaar 2022 en voorjaar 2023. De officiële opening en ingebruikname zal waarschijnlijk in oktober 2022 plaatsvinden.

De verschillende genodigden en betrokkenen konden vervolgens onder het genot van een hapje en drankje ( ‘pannenbier en gehaktballen’) een kijkje nemen in de nieuwbouw.

Voor de (oud) leden en iedereen die VV Avereest een warm hart toedraagt zal er nog een moment worden gepland om ” afscheid ” te nemen van de Thuishaven!

Foto’s  hoogste punt accommodatie ‘De Balk’

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.